English


Ferus Mustafov - glasbena delavnica & koncert

Kulturno izobraževalno društvo Kibla je v sklopu ROMfesta organiziralo glasbeno delavnico pod vodstvom Ferusa Mustafova, kralja romske glasbe iz Makedonije, ki je potekala od 29. marca do 2.aprila 2010. Ob zaključku delavnice pa smo v soboto, 3.aprila 2010 ob 21. uri v Multimedijskem centru Kibla pripravili koncert Ferusa Mustafova v spremstvu udeležencev delavnice.


Glasbena delavnica je potekala v KITu (Glavni trg 14) med 15. in 20.uro. Udeleženci delavnice so lahko izpopolnjevali svoje znanje v igranju na harmoniko, sintisajzer, saksofon, klarinet, kitaro, bas kitaro in bobne. 

King Ferus Mustafov
, kralj makedonskega romskega klarineta in saksofona po svatbah med Chicagom, Goeteborgom, Dortmundom, Skopjem in Sydneyjem, ima veliko zaslug za prodor glasbe z balkanskih romskih veselic na slovensko etno sceno. Prvič se je pri nas odlično odrezal že leta 1991 kot veliko presenečenje takratne ljubljanske Druge godbe. Sredi devetdesetih let so na njegovo eklektično drvenje skozi orientalne čočeke, makedonska ora, bolgarske kopanice, slovenske polke in latinoameriške rumbe padli tudi zahodnoevropski glasbeni producenti in organizatorji festivalov.

Glasbena delavnica, 29.3. - 2.4.2010


Koncert, 3.4.2010


Dejavnosti


KiBela

Za:misel

KIBAR

KIT

Izobraževanje

Mladinski program

Glasbena produkcija
  - WOMEN VOL. 1
  - women_vol. 01
  - frajtondub
  - avantgard
  - Byzantine Cadillac
  - ULICA 2012
  - ROMfest

TOX

folio

Festivali


Dnevi radovednosti

KIBLIX

Ciklus (DA)(NE)S

MED

Festival ljubezni

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

IKT

Naročilo obvestil
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org