English

































Polonca Lovšin: Kaj pravi gozd?


Polonca Lovšin: Kaj pravi gozd?
21. 10.–19. 11. 2022
artKIT

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave Kaj pravi gozd? umetnice Polonce Lovšin, ki bo v petek, 21. oktobra 2022, ob 19. uri v galeriji artKIT.

VABILO (PDF)
GALERIJSKI LIST (PDF)

Razstava Kaj pravi gozd? ponuja gledalcu nov pogled na svet po koncu vladavine človeka, posebno pozornost pa nakloni med-vrstni enakosti. Polonca Lovšin, arhitektka in umetnica, tokrat predstavlja novi, istoimenski video, za navdih pri formalni izvedbi dela pa ji je služila priljubljena pop uspešnica norveškega tandema Ylvis, The Fox (What Does the Fox Say?). V novi priredbi je v ospredju gozd, ki v luči podnebnih sprememb postaja vse pomembnejši ekosistem in za človeka učilnica medvrstnega sobivanja v vsakdanjih procesih umiranja, gnitja, klitja in rasti. Gozd s tem kljubuje izumrtju vsega živega ter tako postaja prostor upanja za prihodnost nas vseh. Umetnica se v svojih delih ukvarja z idejami samoorganizacije in iskanjem alternativnih rešitev za delovanje človeka po koncu njegove prevlade.

Pred odprtjem razstave vas ob 16. uri vabimo na dvodelno delavnico, na kateri bomo izdelali papirnate maske različnih gozdnih bitij, nato pa se bomo naučili preproste koreografije. Z udeleženci delavnice bomo izpeljali zaključni performans, ki bo pospremil odprtje razstave.

Polonca Lovšin je arhitektka in umetnica. Diplomirala je na Fakulteti za arhitekturo (1996) in Akademiji za likovno umetnost (2001), kjer je zaključila tudi podiplomski študij (2005). Leta 2015 je zaključila doktorski študij vizualnih umetnosti na Univerzi Bauhaus v Weimarju. V svojih delih se ukvarja z idejami samoorganizacije in iskanjem alternativnih rešitev za delovanje človeka po njegovi vladavini, v luči podnebnih sprememb. Njeni projekti temeljijo na umetniški raziskavi, povezovanju različnih disciplin in védenj ter vključevanju javnosti. Sodelovala je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini ter gostovala na umetniških rezidencah v Evropi in  ZDA. Prejela je nagrado Zlata ptica leta 2010 in priznanje Riharda Jakopiča leta 2018.
Lovšin je članica umetniškega društva KUD Obrat (drugi člani so Stefan Doepner, Urška Jurman in Apolonija Šušteršič), v okviru katerega organizirajo umetniške intervencije, raziskovalne projekte in javne dogodke s fokusom na demokratizaciji javnega prostora.

http://www.lovsin.org/

Vstop je prost.

Razstavo podpirata KUD Obrat in Kunstraum Memphis, Linz.

< Polonca Lovšin, Kaj pravi gozd?, 2022. Foto: Petra Draškovič Pelc.

artKIT, Glavni trg 14, Maribor
Odpiralni čas: od torka do petka od 15. do 19. ure, v soboto od 10. do 13. ure.

Foto: Janez Klenovšek






















Foto: Janez Klenovšek





























Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT
  - Dogodki 2024
  - Dogodki 2023
  - Dogodki 2022
  - Dogodki 2021
  - Dogodki 2020
  - Dogodki 2019
  - Dogodki 2018
  - Dogodki 2017
  - Dogodki 2015/2016

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org