English

Animirane ženske


Animirane ženske
Skupinska razstava animiranih avtoportretov
30. 9.–3. 10. 2021
artKIT, Glavni trg 14, Maribor

V okviru festivala StopTrik vas vabimo na odprtje skupinske razstave animiranih avtoportretov, ki bo v četrtek, 30. septembra, ob 18. uri v galeriji artKIT.

Namen projekta Animirane ženske je omogočiti animatorkam, ki se identificirajo kot ženske, boljšo zastopanost in vidnost. Razstava prikazuje, slavi in dviguje žensko odličnost na področju animacije z animiranimi avtoportreti profesionalnih umetnic s vsega sveta. Tradicionalna praksa avtoportretiranja je prenesena v sodobne čase žepnih računalnikov in združuje animacijske prakse z najnovejšo AR tehnologijo. Portreti animiranih žensk spodbujajo in širijo tradicionalno, radovedno, igrivo in zabavno odkrivanje ter oživijo s plastjo obogatene resničnosti.

Sodelujoče animatorke:
Veronica Solomon, Stavrina Kykalou, Wendy Wever, Žoel Kastelic, Milly Milkjovic, Ana-Maria Mihailidis, Marie Cattiaut, Keren Or Zelingher, Elly Stern, Ana Krklec, Marina Lisasuain, Julie Martin, Marie Paccou, Merike van de Vijver, Bibi Erjavec, Camille Bovey, Parisa Karimi, Nathalia Okimoto, Olivia Marie Valdez, Živa Divjak, Ines Pagniez, Anja Paternoster, Ana Vallejo, Andrada Icobet

Avtorica projekta Animirane ženske: Manu Weiss
Selekcija za StopTrik edicijo: Manu Weiss in Lucija Smodiš

Manu Weiss (Švica) je kreativna direktorica XR, kuratorka in multidisciplinarna umetnica. Po opravljeni diplomi iz oblikovanja in animacije je delala na različnih položajih na področju avdiovizualnih medijev kot režiserka, animatorka in kompozitorka kratkih animiranih filmov, video maperka, režiserka reklam, iger in celovečercev. Manu Weiss je tudi ustanovna članica več animacijskih mrež in organizatorka dogodkov in delavnic za študente in strokovnjake na področju kreativnih industrij. Z novo dobo razširjene in navidezne resničnosti je oblikovala več kuriranih potopitvenih medijskih razstav in festivalov. Manu Weiss je navdušena zagovornica novih tehnologij, umetnosti, animacije in pripovedovanja zgodb.

artKIT, Glavni trg 14, Maribor
Odpiralni čas: 30. 9.–3. 10. 2021, med 16. in 20. uro.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT
  - Dogodki 2024
  - Dogodki 2023
  - Dogodki 2022
  - Dogodki 2021
  - Dogodki 2020
  - Dogodki 2019
  - Dogodki 2018
  - Dogodki 2017
  - Dogodki 2015/2016

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org