English

































Novica


P L A T E AU R E S I D U E: Zaslonke v pokrajini / prenos razstave
20.01.2023 20:00
P L A T E AU R E S I D U E: Zaslonke v pokrajini / prenos razstave
20.–25. 1. 2023
Cirkulacija2, Podhod Ajdovščina 2, Ljubljana

Z veseljem napovedujemo odprtje razstave umetniškega tandema P L A T E AU R E S I D U E (Eva Pavlič Seifert in Aljaž Celarc) z naslovom Zaslonke v pokrajini, ki je nastala v naši produkciji v letu 2022 in je bila premierno predstavljena v novembru in decembru v razstavišču artKIT, tokrat pa bo, kot prenos razstave na ogled v Cirkulaciji2 v Ljubljani. Odprtje bo potekalo v petek, 20. januarja ob 20. uri.

Projekt Zaslonke v pokrajini preizprašuje pomen materialnih ostankov preteklih obdobij, obskurnih tehnologij iz preteklosti in procesa vračanja narave na območja, ki jih je v preteklosti s pomočjo tehnologije spremenil človek. Atmosferska svetlobno-zvočna instalacija omogoča enkratno senzorično izkušnjo in seznanja obiskovalca z obskurno tehnično dediščino obrambnih struktur na opuščenem in zaraščenem območju Rapalske meje.

Obiskovalec v zatemnjen prostor vstopa s posebnimi fotofoničnimi svetilkami, ki skupaj s svetlobo oddajajo tudi zvočno valovanje, s čemer spreminjajo zvočno-vizualno pripoved.

P L A T E AU R E S I D U E
(slo. OstanekPlanote) je namišljena identiteta nagrajenega dvojca Aljaža Celarca (dipl. geograf [Filozofska fakulteta] in mag. fotografije [AKV St. Joost, NL] in Eve Pavlič Seifert (dipl. umetn.zgod. [Filozofska fakulteta] in mag. vizualne kulture [Aalto University, FI]). V delih se ukvarjata s pokrajinsko ekologijo in novimi mediji ter iščeta nove načine ozaveščanja javnosti. Izhodišče njune umetniške produkcije predstavljajo video instalacije. V svojih delih dajeta glas udeležencem in sodelavcem projektov, naravnim oblikam, kot so skale, zrak, organizmi in drugi skupki snovi, ki jih reorganizirata v nove nenavadne oblike ter novomedijske sisteme. Tandem živi in deluje v Novem Kotu, v zaledju gozdov Goteniške gore in Snežnika. Samostojno sta med drugim razstavljala tudi v prostoru za umetnosti KiBela, Galeriji Flora v Dubrovniku, Muzeju sodobne umetnosti (+MSUM) v Ljubljani, Muzeju sodobne umetnosti v Novem Sadu, Muzeju sodobne umetnosti v Reki, Galeriji Miklova hiša, Kinu Šiška, Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, Galeriji Vžigalica, v galeriji Monitor v Izmirju, IMPAKT Festivalu, Mestnem muzeju v Ljubljani, Švicariji in Kunstraum Kreuzberge/Bethanien v Berlinu. Bivala sta v Ustvarjalnem centru Švicarija (MGLC) in se udeležila rezidence v V2 Insitutu za nestabilne medije v Rotterdamu. Sta prejemnika nagrade TESLA.

Koprodukcija: Cirkulacija 2 (Borut Savski in Miha Erjavec)

< P L A T E AU R E S I D U E, Zaslonke v pokrajini, 2022, črno-bela fotografija.

<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org