English

































Novica


KIBLIX 2022 Preddogodek / Delavnice: Vremenska hišica
07.04.2022 15:00
KIBLIX 2022 Preddogodek / Delavnice: Vremenska hišica
7.–9. 4. 2022, 15:00–18:00
KIBLA PORTAL

Kako povezati ptičjo hiško in vremensko postajo? Kako izdelati spletno vremensko postajo? Vabljeni_e na tridnevno delavnico Vremenska hišica, ki jo bo vodil arhitekt in pedagog Lovrenc Košenina. Delavnica bo potekala od 7. do 9. aprila 2022 med 15. in 18. uro na KIBLA PORTALU (Valvasorjeva 40).

Na delavnicah boste spoznali_e osnove meteorologije in tehnične pripomočke za zajemanje različnih atmosferskih indikatorjev. Seznanili_e se boste z ročnimi deli v delavnici z izdelavo lesene ptičje hišice in vdelavo ter programiranjem Arduino IOT naprav. Na koncu boste postavili_e tudi svoj Linux server, ki bo podatke zbiral in zapisoval v podatkovno bazo, jih lokalno izrisoval na spletni strani preko odprtokodnega programa Node-RED in jih delil v splet preko portala Weather Underground.

Delavnice bodo potekale v treh sklopih: sestava in montaža senzorjev; izdelava ptičje hišice in mikrokrmilnika; ter programiranje serverja za objavo pridobljenih podatkov. Vremenska postaja, ki jo boste izdelali_e na delavnici, bo postavljena na KIBLA PORTALU.

Prijavite se lahko do 6. aprila 2022 na e-naslov irena.boric@kibla.org. Udeležba je brezplačna.

Lovrenc Košenina
je arhitekt, pedagog in izdelovalec. Deluje na področjih formalnega in neformalnega izobraževanja sodobne raziskovalne umetnosti, informatike in mehatronike. Magistriral je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani z naslovom Postdigitalna arhitektura: idejna zasnova arhitekturnega laboratorija na območju Tobačne Ljubljana. Sodeloval v več arhitekturnih studiih Maja Farol, Kubus, Prima, Naris, Rdeča raketa, Plusminus30 in LUZ ter umetniških in drugih inštitucijah, kot so Zavod Kersnikova, Ljudmila, KonS, Bass production, Tiporenesanasa, La Dolce Vita, Creativity studio in drugih.

__
Delavnice so del podpornega programa neformalnega izobraževanja, ki ga sofinancirata Ministrstvo RS za kulturo in Mestna občina Maribor.




<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org