English

































Novica


P L A T E AU R E S I D U E: Sub Persona II
12.04.2021 10:00
P L A T E AU R E S I D U E: Sub Persona II
12.–30. 4. 2021
MMC KIBLA / KiBela

Vljudno vabljeni k ogledu prostorsko specifične multimedijske instalacije Sub Persona II umetniškega tandema P L A T E AU R E S I D U E, ki ga sestavljata Eva P. Seifert in Aljaž Celarc. Razstava bo v prostoru za umetnost KiBela na ogled od ponedeljka, 12. aprila 2021. Glasbo za projekt je ustvaril Domen Učakar z ustvarjalnim imenom LIFECUTTER, za tokratno galerijsko postavitev pa pripravil poseben avdio-vizualni dogodek. Performans ste lahko spremljali na naši spletni strani kibla.org, socialnih omrežjih in YouTube kanalu, še vedno pa si ga lahko ogledate tukaj.

VABILO
(PDF)
GALERIJSKI LIST (PDF)

Sub Persona je video-instalacijski projekt, ki raziskuje pomembnost in etiko človekovega upravljanja z gozdovi. Poudarja skupno odgovornost vseh ljudi, da s sodobnimi metodami raziskujemo prepletenost gozdnih ekosistemov in oblikujemo sonaravne metode upravljanja, ki upoštevajo hkratnost ekosistemskih, ekonomskih, rekreativnih in kulturnih funkcij gozda, ki jih ljudje prepogosto pojmujemo kot samoumevne. Tokratna multimedijska postavitev, prilagojena arhitekturnim specifikam prostora za umetnost KiBela, skozi senzorično zaznavo spodbuja razmislek o človekovem odnosu do okolja ter sprememb le-tega v kontekstu sodobnega časa.

P L A T E AU R E S I D U E (slo. OstanekPlanote) je namišljena identiteta umetniškega dvojca Aljaža Celarca (dipl. geograf [Filozofska fakulteta] in mag. fotografije [AKV St. Joost, NL]) in Eve Pavlič Seifert (dipl. um. zgod. [Filozofska fakulteta] in mag. vizualne kulture [Aalto University, FI]). V delih se ukvarjata s pokrajinsko ekologijo in novimi mediji ter iščeta nove načine ozaveščanja javnosti. Izhodišče njune umetniške produkcije predstavljajo video instalacije. V svojih video delih dajeta glas udeležencem in sodelavcem projektov, naravnim oblikam, kot so skale, zrak, organizmi in drugi skupki snovi, ki jih reorganizirata v nove snovne oblike ter novomedijske sisteme. Svoja dela sta predstavljala po večini večjih umetniških institucij v Sloveniji, za svoje delovanja sta leta 2019 prejela nagrado Tesla Muzeja tranzitornih umetnosti MoTA in sodelovala na razstavah v tujini. Eva in Aljaž od leta 2019 živita in delujeta v Novem Kotu, v zaledju gozdov Gorskega kotarja in Snežnika, kjer sta leta 2020 zasnovala projekt Hiša Mandrova. Posvečata se ustvarjanju, regenerativni samooskrbi, ročni obdelavi lesa in obujanju stavbne dediščine dotičnega območja.
___________________

Video in produkcija: P L A T E AU R E S I D U E
Glasba: LIFECUTTER
Zvočna obdelava: Simon Kavšek
Podpora: Mestna občina Ljubljana x Zavod Projekt Atol x Slovenski državni gozdovi, d.o.o.
KID KIBLA sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Mestna občina Maribor.
Vstop je prost. Razstavo si lahko ogledate v skladu s priporočili NIJZ.



<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org