English

































Novica


KIBLIX 2021: TERRANIGMA X VJ 5237 Live
25.03.2021 20:00
KIBLIX 2021 / AV performans
TERRANIGMA X VJ 5237 Live
Četrtek, 25. 3. 2021, ob 20. uri
Spletni prenos: kiblix.org/streaming

V četrtek, 25. 3., vas ob 20. uri vabimo k ogledu AV performansa Terranigme in VJ 5237, ki ga boste lahko spremljali na https://kiblix.org/streaming/.

Terranigma (Črt Trkman) in VJ 5237 (Stella Ivšek) bosta v zvočno vizualnem setu predstavila sinhrono ustvarjanje sinteze zvoka ter zvočno reaktivne vizualizacije, ki jo s souporabo analognih in digitalnih prožilcev povezujeta v usklajeno celoto. Avtorska glasbena produkcija Črta Trkmana se žanrsko navezuje na electro, break beat in jungle. Vizualizacije, ki se v veliki meri navezujejo na celostno podobo Terranigminega zadnje izdanega EP-ja (Kamizdat, 2020) Stella Ivšek razvija specifično za njegov live act in je tudi avtorica vizualne podobe izdaje Terranigma - HydroZone EP.

Črt Trkman
je producent elektronske glasbe, dj in oblikovalec zvoka. Pod svojim najnovejšim producentskim psevdonimom Terranigma se vrača v preteklost, na začetke svojega glasbenega raziskovanja in zvočnih vplivov. V mladosti je začel kot promotor v legendarnem slovenskem klubu Klub K4 in se kasneje pridružil ekipi rezidenčnih dj-ev. Njegova glasbena produkcija in dj seti so se z leti razvijali od dub techna, britanske basovske glasbe, breakbeata, do hibridne mešanice elektra, acida in jungla. S svojimi dj seti in live actom pa je nastopal na številnih regionalnih festivalih in klubskih odrih. Svojo glasbeno produkcijo je prispeval za številne kompilacije pri lokalnih glasbenih založbah, njegov zadnji izdelek, Hydrozone EP pa je izšel pri slovenski netlabel založbi Kamizdat v letu 2020.

Stella Ivšek je intermedijska umetnica in vj-ka, ki nastopa pod aliasom VJ 5237. Njeno delo interdisciplinarno prehaja področja grafičnega oblikovanja, interaktivnih vizualizacij in izdelave scenografij. Je del projekcijske dvojice BEAM TEAM (5237 x SMECH). Tako individualno kot v tandemu je z A/V instalacijami in video projekcijami sodelovala in nastopala na prenekaterih domačih in tujih festivalih kot so InSonic Festival (ZKM, Karlsruhe), Sonic Experiments: Telematics (ZKM, Karlsruhe), Festival MENT, Festival Svetlobna gverila, Fotopub festival, Festival Pixxelpoint, Festival Grounded in Linecheck festival v Milanu, kjer je z živo vizualizacijo opremljala nastop slovenskega producenta Nitz (Tine Vrabič). V sklopu Ljudmilinega programa PifLab znotraj konzorcija Osmo/za je so-kuratorka mesečnih srečanj ustvarjalcev s področja video umetnosti, instalacij in vizualizacij, V2V (video to video).

https://terranigma.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/terranigma
https://www.facebook.com/terranigmamusic
https://www.instagram.com/gripandsipp
https://www.facebook.com/vj5237

Več: kiblix.org

<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org