English

































Novica


Matej Čepin: Naslednji dan
27.11.2020 19:00
Matej Čepin: Naslednji dan
Odprtje virtualne razstave
Petek, 27. 11. 2020, ob 19. uri

Vljudno vabljeni, da sem pridružite na virtualni otvoritvi razstave Mateja Čepina "Naslednji dan", ki je del uvodnega dogajanja festivala KIBLIX 2020.

POVEZAVA DO VIRTUALNE RAZSTAVE
SEZNAM DEL (PDF)

Virtualno okolje z avatarji omogoča virtualni ogled KiBele in razstave Mateja Čepina Naslednji dan. Postavitev Čepinovih slik je realna, vendar zaradi Covida-19 nedostopna, zato smo prostor skenirali, fotografirali ter prenesli v virtualni prostor. Preko avatarjev, izbranih bizarnih figuric s Čepinovih slik, se lahko udeležite samostojnega ali skupinskega ogleda in se iz različnih točk gledišča približujete slikam ali oddaljujete od njih ter komunicirate z drugimi osebami s kratkimi, napisanimi sporočili. Na ta način priklicujemo socialni stik, ne da bi ga sicer lahko v celoti nadomestili, vendar lahko vsaj izmenjujemo misli. Drugače, novo, digitalno preprosto. Poskusite!

Do povezave lahko dostopate na naši spletni strani www.kibla.org in www.kiblix.org in bo na voljo od petka, 27. 11., od 19. ure do Novega leta. Virtualna galerija je plod kreativne sekcije KIBLA2LABA (Žiga Pavlovič, Sabina Vukalić in Aleksandra Kostič).

Ko bo mogoče razstavo odpreti tudi v živo, vas bomo ponovno povabili in pozdravili v Kibli. Pripravili smo tudi katalog razstave, ki ga lahko prebirate in ogledujete na tej povezavi: https://tinyurl.com/y4ks7dnp

Matej Čepin je v prvi vrsti slikar, ki ga zanima zgodba in njena gradnja v slikovni prostor. Ta je načeloma le en filmski okvir, eno okno v svet, vendar ob nizanju kolažnih komponent dosega dimenzijo filmske ali sanjske zgodbe. Njegova dela vsebujejo direktne ali zabrisane na mračno romantični del slikarstva, na film-noir, začetke uporabe fotografije, na bizarno črno kroniko in na eklatantne zgodbe iz resničnosti, zapisane v zgodovinsko kolektivno podzavest; še posebej nekateri odmevi iz slikarstva in aspiracije slikarske umetnosti v fotografiji in filmu." (Aleksandra Kostič)

Matej Čepin, rojen 1977 v Celju, se je doslej predstavil na številnih samostojnih (KiBela, MMC KIBLA, Maribor, Prečudoviti vrtovi gospe R., 2015, Galerija Murska Sobota, Kje smo zdaj, 2016, Likovni salon Celje, Para-Noir, 2016, Miheličeva galerija Ptuj, Sove niso kar se zde, 2015, Galerija Alkatraz Ljubljana, Lep dan, mar ne, 2013, Galerija Plevnik-Kronkowska, La Notte, 2015, Kvartirna hiša Celje, Zima, 2015, in Vrnitev, 2019, St Anna am Aigen (Avstrija), Kralj v rumenem, 2015 in drugih) in skupinskih razstavah (Mestna galerija Piran, Galerija Murska Sobota, Center sodobnih umetnosti Celje, Slovenj Gradec, Koroška galerija likovnih umetnosti, MIG 21 / KIBLA PORTAL, Maribor, Pogledu 8 v Lamutovem Likovnem salonu v Kostanjevici na Krki in druge). Za svoje ustvarjalno delo je prejel več nagrad in priznanj, med drugim drugo nagrado na 4. bienalu slik malega formata v Ljutomeru leta 2006 in leta 2009 veliko nagrado na slikarski prireditvi Ex-tempore v Piranu. Leta 2013 je prejel Grand prix mednarodnega slikarskega Ex-tempora v Piranu. Bil je štirikrat nominiran za Grand prix (2008, 2009, 2013 in 2016). Živi in dela v Celju.

Glasbena podlaga, ki jo lahko slišite v virtualni galeriji je z ambientalnega albuma "Flow of Flowers" in elektronskega "Chapters - part one" glasbenice JUNEsHELEN.

____

Od ponedeljka, 25. januarja do sobote, 30. januarja, bo na ogled razstava Mateja Čepina z naslovom Naslednji dan. Razstava bo odprta od ponedeljka do petka od 10. do 18. ure, v soboto pa od 10. do 14. ure. Da bomo lahko ponovno varno uživali v ogledu razstav in drugih kulturnih dogodkov, vas prosimo, da ob obisku upoštevate priporočila NIJZ.

<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org