English


Novica


Umetniki za umetniško izobraževanje 3 (Erasmus+)
26.01.2018 18:00
HDLU in KID KIBLA
15.–27. 1. 2018
otvoritev razstave:
petek, 26. 1. 2018, ob 18. uri
artKIT, Glavni trg 14, Maribor


HDLU – Hrvaško društvo likovnih umetnosti Zagreb že tretjič izvaja projekt z naslovom Umetniki za umetniško izobraževanje 3 v okviru evropskega programa Erasmus+, ki bo potekal v Mariboru od 15. do 27. januarja 2018.

Dvajset hrvaških dijakov iz Srednje šole za likovno umetnost Split in iz Srednje šole uporabnih umetnosti in dizajna Osijek bodo dva tedna ustvarjali pod mentorskim vodstvom šestih slovenskih umetnikov Saše Bezjak, akademske slikarke in kiparke,  Metke Kavčič, akademske kiparke, Aleksandre Farazin, profesorice likovne umetnosti, Irene Pamič, profesorice likovne umetnosti, Camerona Bobra, producenta in Viktorja Šesta, akademskega slikarja.
 
Predstavitev umetniških del, ki bodo nastala pod mentorskim vodstvom gostovanja v Mariboru, bodo dijaki predstavili na zaključni skupinski razstavi. Otvoritev razstave nastalih del bo v petek, 26. januarja, ob 18. uri v razstavišču artKIT na Glavnem trgu 14 v Mariboru.

Mobilnost je sestavljena iz desetdnevne strokovne prakse, ki poteka pod nadzorom mentorja, akademskega umetnika. Poleg prakse vključuje tudi bogat kulturni program, organizirane obiske v muzejih in galerijah, obisk prestolnice, spoznavanje lokalnih umetnikov in kulturnih ustanov ter dejavnosti, ki so povezane z lokalno skupnostjo.

Projekt je zasnovan kot ena od dejavnosti ob 150. obletnici delovanja HDLU Zagreb. Organizira in izvaja se dvotedenska mobilnost v tujini za 50 učencev iz 5 hrvaških šol za uporabne umetnosti (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek in Pula). Namen mobilnosti je izvajanje strokovne prakse z mentorji, profesionalnimi likovnimi umetniki, v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji in Italiji.

HDLU Zagreb je vodja konzorcija, v katerem sodeluje pet umetniških šol iz različnih krajev na Hrvaškem: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Škola likovnih umjetnosti Split, Škola za primijenjenu umjetnost Rijeka, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek in Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula; ter štirih tujih partnerskih organizacij next – verein für zeitgenössische kunst iz Avstrije, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Slovenije, Westdeutscher Künstlerbund e.V. iz Njemačke in Fondazione Accademia di Belle Arti di Verona iz Italije.

HDLU (Hrvaško društvo likovnih umetnosti) izvaja drugi projekt Umetniki za umetniško izobraževanje 3 v okviru EU programa Erasmus+ med 1. 6. 2017 in 31. 5. 2018.
Več:
www.hdlu.hr/2017/08/hdlu-zapoceo-provedbu-treceg-projekta-u-okviru-eu-programa-erasmus-umjetnici-za-umjetnicko-obrazovanje-3/

Projekt se financira v okviru programa Erasmus +, največjega programa Evropske unije za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport, ki zajema obdobje 2014-2020.<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org