English

































Novica


KID KIBLA in Kulturni bazar 2017 v regiji
29.11.2017 14:00
29. november 2017, ob 14. uri

KID KIBLA na Kulturnem bazarju v regiji sodeluje s predstavitvijo neformalnih izobraževalnih praks na področju intermedijske umetnosti. Predstavitvena delavnica vzpostavlja vpogled v prenos intermedijskih umetniških vsebin v izobraževalne programe.

Več o programu Kulturnega bazarja v regiji si lahko ogledate na spletni strani www.kulturnibazar.si/domov/.

Namen prvega Kulturnega bazarja v regiji je celotni slovenski strokovni javnosti bolje predstaviti kulturne ustanove, ki delujejo v tej regiji, hkrati pa strokovnim delavcem v regiji približati nacionalne in mednarodne primere dobrih praks.

Dopoldanski del programa se odvija v SNG Maribor. Popoldanski del programa, v katerem sodeluje KID KIBLA, je razporejen v programske trojčke, ki se odvijajo na različnih kulturnih lokacijah po Mariboru.

14.00–17.00
Programski trojčki
Popoldanski program je zasnovan v dveh starostnih kategorijah, organiziran pa v sklopih, ki vključujejo tri določene dejavnosti.

KUL tura
MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9 – Tonšpur Pasaža, prehod med Rotovškim in Glavnim trgom – Centralna postaja, Koroška cesta 5 – GT22, Glavni trg 22

1. Štart
KID KIBLA in festival KIBLIX s primeri izobraževalnih praks
Izvajalka: Irena Pamič, asistentka pri organizaciji in izvedbi dejavnosti, KID KIBLA
Predstavitvena delavnica vzpostavlja vpogled v prenos intermedijskih umetniških vsebin v izobraževalne programe ter v povezovanje neformalnih izobraževalnih vsebin s standardiziranimi.

2. Sprehod
Tonšpur Pasaža
Izvajalci: Mednarodni festival računalniške umetnosti MFRU, Mladinski kulturni center Maribor; Ustanova Fundacija Sonda; TONSPUR Wien
Predstavitev inštrumenta, konstelacije osmih zvočnikov v javnem prostoru, in rednega zvočno-prostorskega programa.

3. Etapni cilj
Oblikovanje, izdelava in uporaba pripomočkov za AV-ustvarjanje
Izvajalec: Zavod Uho-oko
V Centralni postaji se predstavlja Mednarodni festival računalniške umetnosti MFRU kot festivalska platforma za ustvarjanje skupnosti. Predstavitev poteka na monitorju in s fizičnimi materiali.

4. Cilj
BlackBoxGT22
Izvajalci: Ustanova Fundacija Sonda; DRFK
Predstavitev možnosti preproste projekcije in njenega raziskovalnega programa.

Kulturni bazar 2017 v regiji kot predstavitev kulturnih ustanov in strokovno usposabljanje organizirata Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Zavod Republike Slovenije za šolstvo.

Strokovno usposabljanje je namenjeno strokovnim delavcem na področjih vzgoje in izobraževanja, strokovnim delavcem iz kulture in kulturnim ustvarjalcem, strokovnim delavcem na področjih vzgoje in izobraževanja, strokovnim delavcem iz kulture in kulturnim ustvarjalcem in širše strokovne javnosti, načrtovalcem politik in strokovnim delavcem na pristojnih ministrstvih in v državnih ustanovah (programi in projekti za otroke in mladino),  načrtovalcem politik in strokovnim delavcem v občinah in lokalnih skupnostih (kultura in izobraževanje oz. družbene dejavnosti), strokovnim delavcem in študentom različnih fakultet in akademij.

<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org