English

































Novica


Stojan Grauf Očividci
07.10.2017 20:00
15. 9. – 7. 10. 2017
KiBela / MMC KIBLA


V petek, 15. septembra 2017, vas ob 20.00 uri vabimo v multimedijski center KIBLA, prostor za umetnost KiBela, na odprtje razstave z naslovom Očividci umetnika Stojana Graufa.

Stojan Grauf se tokrat predstavlja kot pravi interdisciplinarni bio-umetnik, saj na ogled postavlja povsem 'ekološka' dela, slikana z naravnimi pigmenti, ki jih je umetnik ustvaril sam. V galerijski prostor bo pripeljal delček narave: nekoč aktivnega, danes pa skoraj pozabljenega Betnavskega parka, kjer je ciklus bioloških slik z naslovom Očividci tudi nastal.

Ob otvoritvi bo razstavo s performansom celostno zaokrožila akademska glasbenica Asja Grauf.

O umetniku:
Stojan Grauf, diplomant slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, je prepoznaven mariborski umetnik. Poznamo ga kot mojstra risbe, prvinske vrline katerekoli umetnine. Stojan Grauf je slikar srednje generacije in je tesno povezan z Mariborom, kjer živi in ustvarja. Eden temeljnih vzgibov umetnikove osebne inspiracije je prvinskost narave in naravnih materialov. Od leta 1987 ima status kulturnega ustvarjalca.  Deluje na različnih področjih: slikarstva, restavratorstva, zidnih poslikav,  grafičnega oblikovanja, pa tudi projektiranja oblikovnih zasnov notranjih in zunanjih prostorov. Imel je številne samostojne ter skupinske razstave doma in v tujini; in je prejemnik več nagrad.

O glasbenici:
Asja Grauf je akademska glasbenica, flavtistka. Igra v različnih glasbenih zasedbah ter zasedbah elektro-akustičnih in improviziranih glasbenih žanrov. Sodelovala je pri nastajanju glasbe za lutkovne predstave, pravljično-pripovedovalske performanse, slikarske razstave. Ukvarja se tudi s pedagoškim delom: poučuje flavto na glasbenih šolah ter pripravlja delavnice za mlade, kjer povezuje glasbo z drugimi izraznimi vsebinami, kot sta ples in likovna umetnost. - - -
KiBela / MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor
ponedeljek–petek: 9:00–22:00 / sobota: 16:00–22:00
- - -

KID KIBLA sofinancirajo Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Maribor, projekt RISK CHANGE (2016–2020) sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije.

KID KIBLA je članica M3C (Mreže multimedijskih centrov Slovenije); mednarodne platforme X-OP Izmenjava operaterjev in producentov; in Mreže centrov raziskovalnih umetnosti (McRU).



<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org