English
Novica


Multisobote: minecraft klub & videoigre
23.09.2017 16:00
MMC KIBLA
sobota, od 16. in 18. ure naprej

Septembrske popočitniške multisobote začenjamo z retro konzolo SNES (Super Nintendo Entertainment System) in naborom več kot dvajsetih iger. Glavna tema multisobot je še vedno večigralnost in promocija iger neodvisnih razvijalcev. Knjižnica iger se redno posodablja in vključuje zelo raznolike igre, kjer lahko vsak pride na svoj račun. Prav tako smo razširili nabor PC iger, dodali smo Toribash, Worms Armageddon, Raft in Rogue Legacy.

@Multisobota je program sobotnih popoldanskih aktivnosti (od 16. ure naprej) za približevanje umetnosti mladim v obliki tematskih delavnic in pogovorov. Kreativna druženja z mladimi raziskovalci umetnosti, znanosti in tehnologije omogočajo spoznavanje sodobne, intermedijske in transmedijske umetnosti. Okolje, v katerega udeleženci Minecraft kluba vstopajo, je skupen svet, kjer je prenos informacij in novosti drugačen. Z digitalnimi didaktičnimi pripomočki se v virtualnem svetu prepletajo različna področja, od arhitekture in geografije, fizike, matematike, programiranja, tehnologije in tudi umetnosti. V Kiblinem Minecraft klubu je velikokrat vsebinska inspiracija za vstop v Minecraft svet aktualna razstava in razstavljena dela. Delavnice sledijo umetniškemu programu, ki se vrsti na treh lokacijah: MMC KIBLA, KIBLA PORTAL in artKIT.

Sobotno igranje video iger v prostorih MMC KIBLA po 18. uri poudarja sodelovanje in večigralnost. Cilj druženja je spodbuditi cenjenje videoiger kot umetnost, razvijanje novih spretnosti in spoznavanje manj znanih izdelkov neodvisnih razvijalcev. Med drugim tudi pozivamo vse nadobudne razvijalce iger, da nam predstavijo svoje izdelke.

Nove igre:

Toribash
Toribash je potezna pretepačina, kjer lahko igralec natančno ustvari svojo borilno tehniko s pomočjo fizike in premikanja sklepov. Zmagovalec je seveda tisti, ki uspe nasprotniku zadati največ udarcev.

Worms Armageddon
Worms Armageddon je potezna igra iz že legendarne serije Worms, ki jo odlikuje zabavna igralnost, popolnoma uničljiv teren in velik nabor odštekanih orožij (Banana bomb, Old Lady, Concrete Donkey, itd.). Serija Worms je brez dvoma ena najboljših izbir za igričraske zabave, saj ponuja nešteto različnih možnosti in obilico zabavnih trenutkov.

Raft
Raft je eksperimentalna igra preživetja, kjer se znajdemo na splavu sredi morja. Surovine pridobivamo s prestrezanjem naplavin, prav tako pa se moramo braniti pred napadi morskih psov ter spopadati z lakoto in žejo. Tekom igranja lahko svoj splav razširimo, tudi v višino, če je treba. Na voljo so tudi različne strukture in naprave, ki nam pomagajo pri pridobivanju čiste vode ali hrane.

Rogue Legacy
Rogue Legacy je igra, ki spada v t. i. Rogue-lite kategorijo iger. To kategorijo odlikujejo elementi iz igre Rogue (največkrat je to velika težavnost in končna smrt). Torej, umiranje je v bistvu pomemben element takšnih iger, saj po smrti enega karakterja nadaljujemo igro z njegovim potomcem. Potomci lahko imajo tudi prirojene napake, kot so kratkovidnost, barvna slepota, pritlikavost, slaba prekrvavitev nog, itd. Na našo srečo pa potomci tudi podedujejo bogastvo svojih staršev (predmete in nadgradnje), da nam ni potrebno stvari odkrivati od znova.

<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org