English


Novica


Mentor kit
06.08.2017 11:31

KID KIBLA v sodelovanju z Zavodom 404 (Mladinski tehnološki center)
od 6. avgusta do 11. avgusta 2017
Lokacija: Rimske Toplice

KID KIBLA in Zavod 404 (Mladinski tehnološki center) avgusta sodelujeta v projektu MENTOR KIT in sicer na poletnem taboru KIT CAMP Zavoda 404. S sodelovanjem združujemo delovanje in vsebine obeh organizacij ter povezujemo intermedijsko umetnost in tehnologije.

KIT CAMP je zaboj z orodji, ki vsebuje motorje, senzorje, gumbe, mikrokontrolerje, vezja in komponente ter programsko kodo. Kako uporabiti takšno škatlo? Vsebina, ki jo prinašamo na tabor, je intermedijska umetnost in vpogled v tehnologijo z umetniškega vidika. Kaj pomeni tehnologija v današnjem svetu za umetnika? Kako se z njo izraža in kako jo vpeljuje v umetniška dela? Na taboru se bomo lotili tudi mednarodne intermedijske umetnosti in dobili vpogled v mednarodno festivalsko platformo KIBLIX. Nadgradili bomo projekt samooskrbnega rastlinjaka in ga s pametno škatlo Kit camp tudi tehnično opremili.

Projekt Mentor Kit je del neformalnega izobraževanja KID KIBLA, ki je podprto s strani Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in je del projekta Risk Change, ki ga sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije.<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org