English
Novica


Startup išče finance
07.03.2017 19:05
Podjetniki na začetku svoje poti gredo skozi različne ovire, da dosežejo cilje in uresničijo idejo. So neustrašni in se ne predajo, tudi če tisti trenutek denarja ni na pretek. Na tokratnem start:up Müsliju bomo s tremi govorci govorili o tem kako se prebiti skozi tiste prve težke in krizne trenutke na poti do uspeha.
 

Vabljeni vsi, ki že imate startup ali ga želite ustanoviti, kot tudi tisti, ki vas podjetništvo navdihuje pri vašem delu. Dobimo se v KID Kibli v torek 7.3. Ob 19.05, kjer bodo z nami Uroš Orešič iz U-centrix, Martin Pelcl iz MojMojster in Samo Lubej iz finančnega centra.
Kdo je Uroš Orešič?

Uroš Orešič je absolvent magisterija Računalništva (RIT) na FERIju in co-founder U-centrix d.o.o. - People behind the code, ki z ekipo komunikativnih programerjev prodira v velika slovenska podjetja.

Njegove večletne izkušnje v srednji šoli in ob študiju (Projekti za Serš, Dobo, Fakulteto za Logistiko, IAESTE, DOPPS) ga je popeljal v Schlumberger, največji naftni koncern na svetu. Po treh letih dela v tehnološkem centru Schlumberger na Norveškem se je vrnil v Slovenijo, novim izivom naproti.

Zdaj se z ekipo razvijalcev pripravlja na P2 razpis z BookinIT: Big data spletnim rezervacijskim sistemom za turistične agencije. Njihov prototip se že testira na Italianskem trgu.

Kdo je Martin Pelcl?
Martin Pelcl je arhitekt, ki se ukvarja z inoviranjem v gradbeništvu in arhitekturi. Z lastno arhitekturno prakso in začetki podjetništva na področju izobraževanja je pričel v 2009. Po spoznanju, da je slovenski gradbeni trg netransparenten in neurejen je 2013 z Gregorjem Černelčem ustanovil startup MojMojster. Glavna problematika, ki jo rešuje, je iskanje kakovostnih izvajalcev za gradbene in obrtniške projekte. 2014 in 2016 pa je ustanovil tudi eMajstor.hr in DaiBau.at, hrvaško in avstrijso različico storitve. Pomagal je tudi pri ustanovitvi podjetja Coinhab d.o.o., ki je prva so-investitorska platforma za gradnjo stanovanj.

Kdo je Samo Lubej?
Mag. Samo Lubej je serijski podjetnik, start up-manager, vlagatelj in poslovni angel. Do sedaj je sodeloval v desetih start-up projektih doma in v tujini. Preverljivi dosežek na tem področju je pet uspešnih podjetij, ki jih je (so)ustvaril kot solastnik in/ali start – up manager in/ali direktor (Skupina Vzajemci, Verus, Creditexpress, SOM, Skupina Finančni center). V njih je zaposlenih več kot 65 ljudi in imajo letni promet okoli 5 mio. €.

http://www.startupmaribor.si/sl-si/dogodek/116/startup-isce-finance

<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org