English

































Novica


Huiqin Wang & Vladimir Leben Med nebom in zemljo
08.03.2017 18:00
ARTKIT , Glavni trg 14, Maribor
torek, 14. februar 2017 ob 18. uri
sreda, 15. februar 2017 ob 10. uri – zajtrk z umetnikoma

Otvoritev razstave Med nebom in zemljo, v torek, 14. februarja 2017, ob 18. uri v prostorih ARTKIT na Glavnem trgu 14 v Mariboru. Naslednji dan, v sredo dopoldan ob 10. uri, pa vabljeni na zajtrk z umetnikoma.

Huiqin Wang & Vladimir Leben
Med nebom in zemljo

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave z naslovom “Med nebom in zemljo” kitajske umetnice Huiqin Wang in slovenskega umetnika Vladimirja Lebna. Otvoritev bo na mednarodni dan ljubezni, 14. februarja, ob 18. uri v razstavišču ARTKIT na Glavnem trgu 14 v Mariboru.

“Umetnika sta se slikarsko odpravila v svet živali in si vzela svobodo, da se umetnosti lotita na igriv način. Živalski svet je manj zapleten od človeškega, a ni pomensko zožan svet. Slikarka in slikar sta skupaj inteligentno uporabila sposobnost umetnosti, da nam na različne načine širi spoznanja. Včasih tudi tako, da nas opomni, da je v svetu treba odpirati prostor optimizmu, igrivosti, medsebojnim prijaznostim in sreči.” (Nadja Zgonik)


Huiqin Wang je odraščala na Kitajskem, po študiju na Akademiji za likovno umetnost univerze v Nanjingu je prišla v Slovenijo, kjer je leta 1986 nadaljevala specialko na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Leta 1991 je študirala na Akademij Minerva v Groningenu na Nizozemskem. V njenih delih se zrcali vzhodno-zahodna izkušnja, ki jo izraža s pomočjo različnih tehnik in pojavnosti sodobne umetnosti, od inštalacije, performansov, fotografije do slikarstva in knjižne ilustracije. Svoja dela, za katera je prejela več nagrad, pogosto razstavlja na individualnih ali skupnih razstavah v Sloveniji, na Kitajskem in drugod po Evropi.

Vladimir Leben, rojen 1. januarja 1971 v Celju, je odraščal v Sevnici. Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo ter Akademijo za likovno umetnost je obiskoval v Ljubljani. Sodeloval je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini, med odmevnejše sodi projekt Galapagos – del projekta se nahaja v stalni zbirki Umetnostne galerije Maribor. Je soustanovitelj Muzeja premoderne umetnosti. Poleg slikarstva se ukvarja tudi z animacijo in ilustracijo. Je dobitnik prve nagrade za animacijo na 10. Festivalu slovenskega filma v Portorožu leta 2007 in prejemnik Priznanja Hinka Smrekarja na 10. Slovenskem bienalu ilustracije leta 2012. Živi in dela v Ljubljani.



<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org