English

































Novica


Preddogodek Zasavje Noisefest International 2016
02.06.2016 21:00
*Zasavje Noisefest International 2016*, 3. edicija, v organizaciji Društva Infundibulum, 3. in 4. junija, Vašhava RTH, Trbovlje,ter v sodelovanju z MMC Kibla:
Napovedujemo pred-festivalski dogodek, 2. junija, ob 21:00 uri v MMC KIBLA (Ulica Kneza Koclja 9, 2000 Maribor).

Specialni ogled filma/dokumentarca/projekta performerke:
*- Sonia Dietrich / BRUT* - Movie Screening and REVOLUTION (Velika Britanija)

*- MARE DI DIRAC* (dark ambient/drone/noise/experimental, Italija)
*- MARTA ZAPPAROLI* (noise/experimental, Nemčija)

*Marta Zapparoli*
Eksperimentalna zvočna umetnica, improvizatorka, performerka, italijanskega porekla, ki živi in deluje v Berlinu od leta 2007. Njena glasba je sestavljena iz narativnih zvočnih kompozicij, katerih osnovne gradnike po/ustvarja iz različnih zvočnih medijev/objektov, doma narejenih mikrofonov in drugih zvočil. Zanima jo predvsem meja, ki se zarisuje med dvema svetovoma, zunanjim svetom in njegovimi zvoki, (zvoki/hrup iz okolja, radijski valovi, brezžična omrežja, komunikacisjki sistemi) ter neslišnim zvokom, ki ga ponavadi ne zaznamo/slišimo. Polje, ki se tu razpira razmejuje ne/slišno-nost in način kako percepiramo 'realnost' tudi preko zvoka. Nastopala je po celem svetu, najrazličnejših evropskih festivalih ter drugje po svetu; sodelovala je z najrazličnejšimi glasbeniki/projekti, kot so Matmos, LAFMS, itd. Je tudi aktivna čanica projektov : Berlinski 24-piece Splitter Orchestra, PXPRD, skupaj z Martinom Kuentz-om, duo z Alessandro Eramo, (TOWA) - skupaj z Julie Rousse, (Raven Moore) - skupaj z Kathrin Gunter, (THE ELKS), (ZAPPAROIZ) skupaj z Billy Roiz, (Spectral Vortex) - skupaj z Eleonora Oreggia (xname). Izdala je tudi kar nekaj albumov na Umbrella Noise Records, Idiosyncratics, Audition Records, Nohmad Records in Zeromoon. Večkrat je bila tudi gostja na WDR3 Open Studio Elektronische Musik Deutchland. V letu 2006 je prejela MOVIN-UP Award, za field recording projekt *An Audio
Portrait of Berlin*.

martazapparoli.blogspot.de
https://www.youtube.com/watch?v=ktdne0ffa3U

*Mare di Dirac*
Mare di Dirac je projekt, ki je nastal leta 2009 s strani dveh eksperimentalnih umetnikov zvoka; na eni strani Lorenzo Abattoir (aka Nascitari), ki je član večih drugih projektov znotraj noise scene (npr. Psicopompo in Wuornos Aileen), ter na drugi strani Luca Poseitrone, zvočni eksperimentator, ki uporablja etnične instrumente.
Ideja projekta se naslanja na kvantno teorijo in njene odvode, ki jih skušajo aplicirati v zvočno polje. Elektro-akustične rezonance instrumentov in naravni zvok/odmev samega prostora/ambienta so osnovni gradniki zvočne strukture, ki je predmet njunega raziskovanja in oblikovanja.

maredidiracproject.blogspot.it
https://www.youtube.com/watch?v=MC-7S_bAYEY
http://www.greytone.eu/?p=439

*Sonia Dietrich / BRUT*
Sonia Dietrich je umetnica in performerka, ki izhaja iz slikarskih vod, vendar se ne ustavlja le pri tem, temveč je njena pot in raziskovanje prepleteno s produkcijo lastnih film(ck)ov, zvokov in performansi, ki vključujejo vizualno plat, ne le prek videa, temveč tudi prek njenega (golega) telesa in (umetne) krvi.

Tema njenih zanimanj, sega v področja, kot so: pravice žensk, otroško delo, pravni sistemi in LGBT teorija iz feministične perspektive. Preko intenzivnih vizualnih in telesnih performansov, raziskuje žensko telo, vezano na tematiko "politike telesa" oz. "telesnega aktivizma", ki je ponavadi plod umetnikovega lastnega manifesta, teorije in kritike, ki jo z obema manifestacijama izraža.

Kot umetnica deluje predvsem na področju filma, fotografije in eksperimentalne proze. Je judovskega in ruskega porekla, rojena v Vilnius-u, Litvanija. Trenutno deluje in živi v Lonodnu.

sonia-dietrich.squarespace.com
https://vimeo.com/user34402302

Uradna stran: znfi.org
ZNFI 2016: znfi.org/upcoming
FB stran: https://www.facebook.com/ZasavjeNoisefestInternational/
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/244588602567489/

Napovednik:
http://www.napovednik.com/dogodek396215_zasavje_noisefest_international_2016_3-4_junij

<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org