English

































Novica


Kreativne ure v ART KIT-u
23.04.2016 10:00
V mesecu aprilu se bomo v dveh prihajajočih vikendih spoznavali z materialom, ki ga marsikdo pozna pod imenom "filc", pravilni slovenski izraz zanj pa je polst.

Vabljeni, da se nam pridružite v soboto dopoldne, med 10. in 12. uro v ARTKIT Kibla, na Glavnem trgu 14 (Maribor), ko nam bo DIANA MUREŠKIČ predstavila ta material in različne tehnike uporabe le-tega, nato pa bomo v tehniki suhega polstenja skupaj izdelali vsak svoj izdelek...ali več :)

Vabljeni otroci, pa tudi starši, da se nam pridružite na delavnici, hkrati pa si lahko ogledate unikatne izdelke umetnikov, oblikovalcev in obrtnikov, ki razstavljajo in predstavljajo svoje izdelke v ART KIT-u.

V Artkit na Glavnem trgu (levo od podhoda na Rotoški trg) se lahko seznanite z rokodelskimi spretnostmi, poklepetate z mentorji, vprašate, kako se izdeluje filc ... ali zaigrate igro Spomin – na računalniku ali na leseni mizi – z motivi klekljanih ilustracij Urha Sobočana, slik Boruta Popenka ali sličicami izdelkov iz trgovine Artkit ali pa si boste celo sami izdelali “svoj” Memory.

Vsebine delavnic, ki bodo potekale ob sobotah, med 10. in 13. uro, bomo sproti najavljali in prilagajali tudi interesom obiskovalk in obiskovalcev.
Lahko se lotimo krpanja izdelkov ali predelave starega v nekaj novega!

V Kibeli (MMC Kibla) si lahko do konca aprila ogledate razstavo Mojce Marije Pungerčar z naslovom Socialdress, kjer je ponazorjenih 10 let ustvarjanja tega projekta na številnih lokacijah, nekaj tudi v tujini.

ARTKIT je namenjen obuditvi starega mestnega jedra in oživitvi opustelih prostorov, kjer lahko umetniki, oblikovalci in obrtniki kreativno razvijajo ideje tradicionalnih rokodelskih spretnosti.

Oglejte si spletno predstavitev izdelkov na www.artkit.si

<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org