English

































Novica


Startup Müsli#2: Zgodba je zakon!
29.09.2015 19:05
Startup Müsli#2: Zgodba je zakon!
29. september 2015, ob 19:05 / MMC KIBLA

Kakšen vpliv ima storytelling na uspeh produkta na trgu in kako se tega lotevajo mojstri?

O pomenu in kreiranju zgodb se bomo pogovarjali s Tinetom Lugaričem, kreativnim direktorjem v agenciji Publicis, Kristjanom Košičem iz podjetja Adora - med d.o.o. in Damjanom Obalom, Edgarjevim pripovedovalcem zgodb.

S startuperji se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM.
  

Tine Lugarič je diplomirani komunikolog in kreativni direktor v agenciji Publicis Slovenija. Skrbi za tržno-komunikacijske zgodbe največjih slovenskih in regijskih naročnikov, za svoje delo pa je prejel več kot 80 nagrad in priznanj na domačih in mednarodnih oglaševalskih festivalih. 
Pravi, da delo kreativca zahteva neprestano prežo za idejami, a ker je svoje delo razvil iz hobija, si raje reče, da je delohobik. Kot skejter in član mariborskega rap kolektiva Tekochee Kru velik vir kreativnega navdiha črpa prav iz urbanih kultur, red in disciplino pa s svoje 20-letne poti med borilnimi veščinami. Svoje znanje Tine pogosto deli na različnih fakultetah, oglaševalskih festivalih, delavnicah in dogodkih, kot so TEDx, Creative Mornings, Pecha Kucha ...

Kristjan Košič, hustler v mariborskem podjetju Adora-med d.o.o.
 Oče. Kolesar. Raziskovalec in podjetnik. Po končani fakulteti na FERI Maribor je se zaposlil na Petrolu, kjer je bil zadolžen za velike ICT projekte. Svojo kariero je nadaljeval kot asistent na FERI. Ob delu na fakulteti se je zmeraj povezoval z gospodarstvom, kjer je znanstveno raziskovalno delo apliciral v prakso. Svoje srce je dal startupu ADORA, za katerega pravi, da ima misijo, vizijo in team, ki bo pripeljal "kirurgovega asistenta" v vsako bolnišnico, in bo pomagal reševati življenja. Kirurgov asistent je tipičen primer produkta, ki zaradi specifičnega trga in razumevanja produkta samega, potrebuje dobro zgodbo. Vprašali ga bomo, kako so se lotili zgodbe in umeščanja produkta v njo, in kakšni so bili prvi odzivi s trga.

 

Damjan Obal, Edgar. 
Oblikovalec uporabniških izkušenj v virtualnih in realnih svetovih. Forma vedno sledi funkciji. Estet. Pozitivec. Strokovnjak. Entuzijast. Doktor znanosti. Projekte začenja z mladostno navihanostjo in jih zaključuje s kirurško resnostjo. Konzumiral je vse knjige in članke  s področja UX designa. Prepoznaven strokovnjak za storytelling. O njegovem Edgarju, katerega poslanstvo je pisanje in ustvarjenje zgodb za podjetje in produkte, je pisal celo SocialMedia Examiner. Na praktičnih primerih nam bo razložil zakaj, kako, kdaj, s kom, …, se lotiti storytellinga.



<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org