English

































Novica

JAVNI POZIV USTVARJALCEM ZA LETO 2014 IN 2015
20.08.2013 00:00
Kulturno izobraževalno društvo KIBLA vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja interdisciplinarne in vizualne umetnosti in kulture za leto 2014 in 2015. Javni poziv zajema tako umetnike, teoretike, kuratorje, kot tudi druge kulturne delavce, institucije in posrednike.

Za vsako leto bomo izbrali dela (medij ni omejitev), ki bodo predstavljena posamezno v tekočem letu ali v okviru večjih skupinskih razstav/dogodkov in festivalov (KIBLIX, MED) na eni izmed lokacij, ki jih KID KIBLA uporablja za izvajanje programa v Mariboru: Multimedijski center KIBLA v Narodnem domu, KIT v Rotovški hiši in KIBLA Portal na Valvasorjevi 40.

Predlagani projekti, dogodki in druga dela so lahko v obliki produkcije, (potencialne) koprodukcije, postprodukcije ali gostovanja. Po prvem krogu izbranih bomo z vsakim ustvarjalcem, ustvarjalko ali predstavnikom skupine pretehtali konkretne možnosti o sodelovanju, ki vključuje svetovanje, strokovno pomoč, kompletno izvedbo javne predstavitve: prostor, tehnično pomoč pri izvedbi, promocijo in mreženje ter foto-, video- in morebitno tiskano dokumentacijo dogodka/dela. V izbranih primerih bomo nudili razpoložljiva produkcijska sredstva. Uspešno izvedena dela in ustvarjalce bomo aktivno promovirali in mrežili v Sloveniji in evropskem prostoru - v obliki predstavitev, postprodukcije, ponovitev, gostovanj, na okroglih mizah, kot pogovore z umetnikom idr. - kompatibilnim slovenskim in evropskim partnerjem ter drugim institucijam, s katerimi KIBLA sodeluje.

Naprošamo vas, da v prijavi pošljete kratki bios z najpomembnejšimi projekti (z morebitnimi linki na internetne povezave), kratek opis projekta (koncept in izvedba) z morebitnim slikovnim materialom ter kontakt.

Prijave pošljite najkasneje do 20. avgusta 2013 na:

aleksandra.kostic@kibla.org ali na Aleksandra Kostič, KIBLA, Ul. Kneza
Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija


<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org