English

































Novica


Mobilni KIBLIX izobraževanje 2017
14.09.2017 13:00
Mobilni KIBLIX izobraževanje 2017
14. september 2017, od 13. do 18. ure
na festivalu novomedijske kulture
Speculum Artium 2017
Umetnost in znanost za opolnomočenje
Trbovlje, 14.–16. september 2017

Na festivalu novomedijske kulture Speculum Artium gostuje "mobilni KIBLIX" z delavnico 3D skeniranja obrazov in print v sodelovanju s Srednjo šolo za oblikovanje v Mariboru. Mentorja delavnice sta Denis Fras in Stevan Čukalac iz Srednje šole za oblikovanje Maribor.

Več o delavnici (KIBLIX 2016):
https://goo.gl/E816zG
Področji 3D skeniranja in tiskanja sta med seboj povezani in modele iz 3D skenerja lahko izvozimo in jih natisnemo ali obdelamo s CAD z orodji. Mentorja bosta predstavila tehnologijo skeniranja, način delovanja, primere, modifikacijo modelov, prednosti in slabosti 3D skenerjev ter predstavila model David 3d SLS 3, ki deluje po principu strukturirane svetlobe in deluje izjemno hitro in natančno. V kolikor bodo obiskovalci želeli, se bodo lahko udeležili skeniranja obrazov in jih digitalizirali.
- - -

Druga mobilna delavnica je Samooskrbni rastlinjak oziroma Biokugla – ki smo jo razvili v projektu Mentor kit in dopolnili z elektronskimi komponentami v sodelovanju z Zavodom 404 na taboru Kit camp v Rimskih Toplicah avgusta letos. Mentorica delavnice je Irena Pamič.

speculumartium.si

www.kibla.org/dejavnosti/izobrazevanje/2017/mentor-kit/

Spletna stran festivala Speculum Artium
speculumartium.si

Tako kot njena predhodnica iz leta 1829, Wardova steklenica, je tudi biokugla sistem za gojenje rastlin, skozi katerega prehaja le energija (svetloba in toplota), medtem ko snov ostaja zaprta znotraj. To pa pomeni, da rastlin v biokugli ni potrebno zalivati, saj se znotraj samodejno vzpostavi vodni krog, podoben tistemu v Zemljini atmosferi: ko odvečna voda izpari, se kondenzira na stenah in nato ponovno v obliki kapljic zdrsi v prst ter tako zalije rastline.
Tudi svojo hrano si proizvede sama: odmrli deli rastlin v njeno atmosfero izpustijo ogljikov dioksid, ki ga nato zdravi deli rastline črpajo iz zraka in uporabijo kot gradnik rastočih delov rastline. Ker rastline s pomočjo fotosinteze same proizvajajo kisik, je tudi tega plina, ki je nujen za življenje, v biokugli dovolj.
Prednost pa ni le v tem, da lahko v njej gojijo rastline tudi tisti, ki so pogosto zdoma in nimajo priložnosti za redno zalivanje, temveč tudi, da omogoča gojenje rastlin kot so denimo mahovi, ki v človekovem bivališču sicer ne bi mogle obstati dlje časa.
 
Delavnica je del neformalnega izobraževanja KID KIBLA, ki je podprta s strani Ministrstva za kulturo RS in je del projekta Risk Change, ki ga sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije.



<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org