English

































Novica


ZELENE VEŠČINE ZA MLADE
31.01.2017 10:00
Uvodni sestanek, Istanbul, 23. januar 2017


KID KIBLA kot partner sodeluje pri Erasmus+ projektu Green Energy Skills for Youth (Zelene veščine za mlade), ki bo pod vodstvom Turško-nemške univerze iz Istanbula potekal od januarja 2017 do decembra 2018.

  Projekt GREEN4U bo usposobil mlade za aktivno prispevanje h gibanju za energetsko tranzicijo s pomočjo resnih (izobraževalnih) mobilnih iger. Projekt GREEN4U želi energetske vire vrniti v last lokalnih skupnosti in tako zlomiti vpliv, ki je sicer v Evropi skoncentriran v rokah izjemno majhnega števila ljudi. Sporočilo, ki ga želijo udeleženci projekta posredovati javnosti ter s tem motivirati mlade za organizacijo in udejstvovanje v gibanjih, ki lahko prinesejo pozitivne spremembe, obravnava tematike odzivanja na izzive podnebnih sprememb, varstva okolja, potrebe po zmanjšanju toplogrednih učinkov in emisij ter ohranjanje ekosistemov po vsem svetu.


Projekt GREEN4U podpira razvoj veščin in mreženje med mladimi z intenzivnejšim vključevanjem v procese odločanja na področju energije v Evropi, pri tem pa jim zagotavlja potrebna orodja in podporo, ki jo potrebujejo za zagon lastnih, na dobrobiti skupnosti temelječih energetskih projektov. Z aktivnim sodelovanjem, izmenjavo znanja in specifičnega izobraževanja oziroma usposabljanja, projekt GREEN4U zagotavlja prostor za spodbujanje ustvarjalnosti mladih, da bodo lahko delovali v smeri konkretnih ukrepov ter vključevanja in razvoja projektov na temo obnovljivih virov energije, na nivoju celotne skupnosti. Projekt "Zelene veščine za mlade (GREEN4U)" bo ustvaril nov, interaktivni vir za mlade od 13. do 25. leta starosti, ki jih zanimajo znanost, naravni ter obnovljivi viri energije in ki se radi predajajo ustvarjalnemu brainstormingu, raziskovanju, eksperimentiranju in zabavi. V kontekstu teh in podobnih vsebin bomo razvili izobraževalne (resne) računalniške igre s scenariji, ki spodbujajo kritično mišljenje, reševanje problemov in sposobnosti odločanja.

Med specifičnimi obravnavanimi temami so podnebne spremembe, ekosistemi, energija in konzervacija, onesnaževanje, ravnanje z odpadki in recikliranje ter ogljični odtis.

<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org