English

































Novica


Na koži
09.12.2016 16:00
intervencije v javni prostor
5. - 9. december 2016, 16.00 - 19.00
- delavnica
- intervencije v javni prostor
- končna produkcija
- in še veliko več ...

Navkljub številnim humanitarističnim bitkam, ki jih bijemo dandanes, moramo pravzaprav priznati, da nam v resnici ni mar drug za drugega. Ni nam mar za obraze drugih ljudi, za njihove brazgotine, za obliko njihovih oči - nikomur nočemo pokazati, kakšni smo v resnici. Ljubša nam je varna povezava, hiperprotektivna povezava, nekaj podobnega temu, kar izberemo vsak dan, nekakšna "želja po anonimnosti". Kako pa bi reagirali ljudje, če bi v javnosti srečali skupino oseb, ki bi nosile drugo plast kože? Ali bi se jim hoteli pridružiti?

O DELAVNICI:
Izhodiščna točka ne bodo zgolj moje ideje, temveč se bomo skupaj dotaknili tudi vaših. To bo nekakšno skupinsko razkritje domišljije. V performerjih nisem nikdar iskal virtuoznosti, zmeraj pa so me privlačili tisti kreativni izvajalci, ki v svoje nastope vnašajo osebno noto; zanima me, ali si drznejo sanjati in ali so pripravljeni izraziti svoja prepričanja. Če izhajamo iz stališča, da je približno 97% dramskih iger anahronističnih, mučnih dogodkov, lahko sklepamo, da je kreacija pravega gledališkega momenta res težka naloga, tako težka, da jo lahko opravi le redkokdo, vključno z menoj. A na tem vprašanju bomo veliko delali.

POTREBNA OPREMA:
- črni škornji ali čevlji
- oseben predmet

MENTORJA:
Giuseppe L. Bonifati in Linda Sugataghy / DOO skupina za performativno umetnost

Skupina za performativno umetnost DOO – Divano Occidentale Orientale je nastala januarja 2010. Istoimenski umetniški projekt se je pričel na dveh južnih točkah: na jugu Italije ter v Kostariki, navdihnila pa ga je močna volja po ustvarjanju in produkciji sodobne umetnosti prek poglobljenega raziskovalnega dela ter ponujanju te umetnosti vsem generacijam. DOO je projekt širokega dometa, nenehno potovanje kontaminacije onkraj geografskih meja. Vse od začetka nas vodi ena misel: kako prevesti in prenesti na oder tisto, kar je nezavedno in neznano.Delavnica je brezplačna in je namenjena vsem. Predhodne izkušnje niso potrebne. Število udeležencev je omejeno. Prijavite se prek elektronske pošte (kibla@kibla.org). Za vse tiste, ki česa takšnega še niste počeli: brez panike, čas je! :)


<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org