English

































Novica


Cameron Bobro z gosti: Bethel, Kalifornija
29.12.2016 20:00
Predstavitev dela v četrtek, 29. decembra 2016, ob 20. uri, v MMC KIBLA, Maribor
Cameron Bobro z gosti: Bethel, Kalifornija


Bethel v Kaliforniji je neugledna, zahojena luknja, zakotje sredi puščave Mojave, nekje na pol poti med Willow Springsom in Sunnydalom. Morda bo kdo protestiral, češ da je Willow Springs mesto duhov, Sunnydale pa izmišljen kraj, poln vampirjev in demonov, a s tem bi zaobšli bistven podatek, namreč, da je bila Kalifornija od nekdaj domišljijska dežela – celo ime je dobila po fiktivni amazonski kraljici Kalifiji, liku iz popularnega fantazijskega romana iz časov, ko so španski konkvistadorji "odkrili" deželo, ki ji danes pravimo Kalifornija. Bethel je torej ravno tako "resničen", kot vsako drugo kalifornijsko mesto, in upam, da boste uživali v kratkem času, ki ga boste tukaj preživeli! Pa pridite še kdaj in tudi prijateljem povejte o naši nadvse izvrstni turistični ponudbi, odlični južno-zahodnjaški kulinariki in urejenih sanitarijah!


– Cameron Bobro Maribor, Slovenija, 2016
"Bethel, Kalifornija" je bil posnet z akustičnimi instrumenti (glas, cura saz, slide phin, klarinet, flavte in tolkala: Cameron Bobro; oud in cümbüş: Peter Tomaž Dobrila; dodatni vokal (The Sunlight's Arms): Živan Bobro, 10 let) in s pomočjo programskega jezika z neposredno digitalno sintezo zvoka Csound (programiranje: Cameron Bobro). Zvočna obdelava: Marko Gutman.


Glasba sledi uglašenosti velikega islamskega glasbenika, filozofa, zdravilca z imenom Abū ʿAlī al-Husayn ibn ʿAbd Allāh ibn Al-Hasan ibn Ali ibn Sīnā (980–1037). Album je bil posnet v prostoru za umetnost KiBela Multimedijskega centra KIBLA v Mariboru, Slovenija. Obilo multitrackinga in še več izletov v Kiblin bar KiBar!


Cameron Bobro, rojen leta 1967 v Santa Barbari v ZDA, je študiral klasično petje, skladanje, etnomuzikologijo, klasično kitaro, ritmično kitaro, uglaševanje ter tehnologijo zvoka v kalifornijski Capitoli. Med študijem klasične glasbe je pel v različnih avantgardnih rock skupinah v južni Kaliforniji (Bogman, Anvil). Izvajal je Mozarta (Don Alfonso) na Festivalu v Rimu, Telemanna (Ergasto) z zasedbo Musique Sans-Souci v Avstriji, številne arije in samospeve v Kaliforniji in Avstriji (Osmin, Sarastro, Gremin itd.) in basovski solo iz Mozartove maše v C-duru v Slomškovi katedrali ob beatifikaciji Antona Martina Slomška leta 1999. Deloval je kot moderator na RTV Slovenija v Mariboru (1998−2000) in 2000 izdal album Avast, Ye Scurvy Dogs! (v samozaložbi na Dunaju v Avstriji). Živi v Mariboru. Leta 2002 je začel pripravljati svoj naslednji album Palisander, ki ga je končal leta 2004, vendar ni bil objavljen. V letih 2005–2006 je izvajal samostojni projekt v razvoju, ki je vključeval izvirne skladbe in zvočne zasnove na osnovi tradicionalnega petja s poliritmično, heterofonično elektronsko glasbo (Byzantine Cadillac). Je organizator glasbenega Festivala (Da)(Ne)s v Mariboru.


Vljudno vabljene in vabljeni. Vstopnine ni.


Založnik:

Društvo za sodobno umetnost X-OP, 2016
Koproducenti:

Kulturno izobraževalno društvo KIBLA Združenje za umetnost in avdio-vizualno produkcijo KODA MODRO Podpora: Mestna občina Maribor
Info: Peter-Tomaz.Dobrila@x-op.eu

<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org