English

































Novica


KID KIBLA javni poziv
07.10.2018 22:00
KID KIBLA javni poziv
Program 2019
Rok za prijavo: 7. 10. 2018

KIBLA vabi slovenske umetnice in umetnike, ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja sodobne umetnosti: interdisciplinarne, intermedijske, avdio-vizualne, vizualne in glasbene umetnosti za leto 2019. Poleg posameznikov vabimo tudi kolektive, institucije, producente in posrednike. Medij ni omejitev, vendar si želimo predvsem inovativnih, tehnološko podprtih intermedijskih in interdisciplinarnih umetniških del.

Vsebinski fokus je širok spekter na temo migracij, kontinuiranih socialnih in kulturnih sprememb v 21. stoletju. Sodobna umetnost prestopa meje dovoljenega, meje družbeno splošno sprejetih dogovorov, raziskuje in demonstrira vkleščenost individuuma v norme in predpisane identitete in artikulira radikalno reduciran občutek svobode.

Izbrali bomo sodobna dela in programe, ki bodo predstavljena posamezno ali v okviru večjih skupinskih razstav in festivalov – na eni izmed treh lokacij, ki jih KIBLA uporablja za izvajanje programa v Mariboru: Multimedijski center KIBLA v Narodnem domu, artKIT v Rotovški hiši in KIBLA PORTAL na Valvasorjevi 40; (spodaj linki s tremi primeri):

KIBLA PORTAL
http://2017.kiblix.org/si/o-festivalu/

KiBela
http://www.kibla.org/dejavnosti/kibela/arhiv/

artKIT
http://www.kibla.org/dejavnosti/artkit/

Predlagana dela so lahko v nastajanju v obliki produkcije, koprodukcije, postprodukcije ali gostovanja. Z izbranim ustvarjalcem, ustvarjalko ali predstavnikom skupine bomo pretehtali konkretne možnosti o sodelovanju, ki vključuje svetovanje, strokovno pomoč in kompletno izvedbo javne predstavitve: prostor, tehnično pomoč pri izvedbi, promocijo in mreženje ter foto-, video- in morebitno tiskano dokumentacijo dogodka/dela. V izbranih primerih bomo nudili tudi razpoložljiva produkcijska sredstva. Uspešno izvedena dela in ustvarjalce bomo v skladu z možnostmi promovirali in mrežili v Sloveniji in evropskem prostoru (v obliki predstavitev, postprodukcij, ponovitev, gostovanj itd.) kompatibilnim slovenskim in evropskim partnerjem ter drugim institucijam, s katerimi KIBLA sodeluje.

Naprošamo vas, da v prijavi pošljete KRATKI bios z najpomembnejšimi projekti (z morebitnimi linki na internetne povezave), KRATEK opis projekta (koncept in izvedba) z morebitnim slikovnim materialom ter kontakt.

Prijave pošljite najkasneje do 7. oktobra 2018 na:
kibla@kibla.org ali na naslov KID KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija

<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org