English

































Novica


Kinetica 2017
17.02.2017 10:00
London 17.–19. 2. 2017

Objavljeni rezultati odprtega poziva umetnikom za jubilejno, že 10. razstavo KINETICA 2017 v Londonu

KID KIBLA prijavila dela tandema Nika Oblak & Primož Novak

Dela tandema Nika Oblak & Primož Novak so bila na predlog prijavitelja in postproducenta KID KIBLA izbrana za vključitev na razstavo Kinetica v Londonu, ki bo med 17. in 19. februarjem 2017.

Razen dela BORDER MOVER bosta na ogled še dve kinetični video instalaciji, deli SISYPHUS ACTIONS (2011) in THE BOX (2005). Delo BORDER MOVER Nike Oblak in Primoža Novaka je bilo moč videti tudi na mednarodni razstavi MIG 21 v Mariboru.

Več o delu Border Mover na naslovu:

https://goo.gl/2DE7cB

Kinetica obeležuje 10. obletnico v vlogi vodilne platforme za mednarodne novomedijske umetnosti s prelomno jubilejno razstavo, ki raziskuje številne dimenzije in različne vidike iluzije, transformacije in metamorfoze.

S pomočjo odprtega poziva je žirija izbrala 10 umetnikov, ki bodo razstavljali na jubilejni KINETICI 2017. Ob njih se bo predstavilo še nekaj najbolj inovativnih in znanih sodobnih kinetičnih ter novomedijskih umetnikov.

Izbrani umetniki so:

Philip Artus, Martin Bricelj Baraga, Scottie Chih-Chieh Huang, D-Fuse, Antal Kelle, Andy Lomas, Nika Oblak & Primož Novak, Jon Pigott, Adrian Pritchard, Stanza, razstavljajo in sodelujejo pa še Analema Group, Lauren Baker, Gregory Barsamian, Jenny Bennett, Ivan Black, Balint Bolygo, Lucio Cavalleri, Paul Friedlander, Jose Manuel Gonzalez, Dianne Harris, Holotronica, Jonty Hurwitz, Kimatica, Hans Kotter, Ray Lee, Chris Levine, Tim Lewis, Jiayu Liu, MDH Hologram, Andras Mengyan, Delphin Ortiz, Shama Rahman, Lionel Stocard, Trope Scope, UBIK Teatro in Tom Wilkinson.

Jubilejna razstava bo vključevala preko 35 umetnikov in 50 preformativnih umetniških del, bogat pa bo tudi spremljevalni program. Letošnja razstava ima naslov The Thin Veil (Tanek pajčolan) in se osredotoča na realno, zaznavno in domišljijsko plat novomedijskih del.

Razstava KINETICA 2017 poteka med 17. in 19. februarjem 2017 na prizorišču Ugly Duck (Grdi raček) na ulici Tanner Street, osupljivem viktorijanskem industrijskem skladišču v kraju Bermondsey v Londonu.

Podrobnosti na www.kinetica-museum.org

<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org