English

































Novica


StartUp Müsli: Od prodaje smoothijev do prodaje podjetja FlyKly
17.01.2017 19:05
Od prodaje smoothijev do prodaje podjetja FlyKly. Na tokratem Start:up Musliju gostimo eksperta Kickstarterja in podjetnika Nika Klanška. Želja postati profesionalni košarkar, ga je popeljala v ZDA, kjer je kasneje zajadral v poslovne vode. V sproščenem ambientu Kible, nam bo povedal svojo podjetniško zgodbo, kako se je kot otrok »kalil« v družinskemu podjetju, kjer je pridobival prve podjetniške izkušnje in nato postal izkušen startuper, ki je v letu 2016 mednarodnim partnerjem prodal podjetje za proizvodnjo pametnih električnih koles. Projekt je zagnal na Kickstarterju in z uspešnostjo presegel vsa pričakovanja. Niko živi izjemno podjetniško zgodbo, ki je inspiracija mnogim mladim startuperjem. Če želiš preživeti torkov večer v Nikovi družbi se nam pridruži.
 
Z Nikom se bomo pogovarjali tudi o Kickstarterju, za poglobljene informacije kako uspeti in pripraviti uspešno Kickstarter kampanjo, pa Niko pripravlja poglobljeno delavnico na Tovarni podjemov. Več informacij na povezavi: http://www.startupmaribor.si/sl-si/dogodek/104/kako-uspeti-na-kickstarter-ju-

Kdo je Niko Klanšek?
 
Najbolj ga zaznamujejo besede - podjetništvo, šport, potovanja, umetnost in sadje. Kot nekdo ki je živel, študiral in delal v NY, SF, Ljubljani in še v drugih delih sveta, je hitro odkril da želi premikati stvari naprej, ne glede na to kaj počne. Z diplomo Information System and Film & Video Majors na Fordham University in Harvard Business School PLD programom, je lahko teorijo preizkusil v praksi, tako, da je skupaj z mamo ustanovil podjetje naravnih smothijev. Smoothiji so se prodajali v 600 trgovinah v ZDA. Nadaljeval je z ustanovitvijo enega prvih podjetij električnih koles, ki so prisotna v več kot 60-ih državah, in nadaljeval z ustanovitvijo svetovalnega podjetja, ki je pomagalo več kot 40-im crowdfunding projektom dobiti več kot $3M investicij.
 
Kot član košarkaške ekipe Union Olimpija je pomagal osvojiti 19 zlatih medalij, postal srednje-šolski svetovni prvak in igral v mladinski košarkaški reprezentanci Slovenije. Njegovi drugi interesi so joga, surfanje in gojenje tropskih rastlin.



<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org