English

































Novica


Od nore ideje do produkta
04.04.2017 19:05
Brez dlake na jeziku o korakih pri razvoju produkta.

Pot od ideje do produkta lahko traja nekaj let. Prav tako podjetnikom predstavlja izziv priprava in uvajanje izdelka na trg. Kaj je tisto kar prepriča kupca? Dizajn? Inovativnost? Uporabna vrednost?  Kupci so namreč v visoko konkurenčnem poslovnem svetu zahtevni in ne vedno predvidljivi.

Najprej se boste v kratkem uvodu seznanili z znanji in metodami za hitrejši vstop na trg ob minimalnem tveganju in stroških. Predstavili vam bomo konkretne primere iz prakse, kaj deluje in kaj ne pri razvoju podjetniških idej. Oboroženi s tovrstnimi izkušnjami se boste lažje lotili uspešnega razvoja startup podjetja. Zvedeli boste, zakaj se je nujno čim prej soočiti s spoznanjem ali vaš produkt zadovoljuje dejansko potrebo na trgu, oziroma ga nihče ne potrebuje in noče kupiti.  Pridobitev hitre in kakovostne povratne informacije vam lahko prihrani veliko denarja, jeze in razočaranja, ter vas usmeri na pravo pot podjetniškega uspeha.

Nadalje smo v goste povabili trenutno najbolj »vroč« mariborski produkt, ki pri uporabnikih zbuja različne občutke. Kdo so idejni očetje prvega digitalnega nagrobnika na svetu, kako so prišli do ideje in nato realizacije produkta. Nagrobnik iTenal, ki omogoča, da o pokojniku ne pričajo le v kamen vklesani ime, priimek ter letnici rojstva in smrti, ampak je mogoče na digitalni prikazovalnik naložiti še vrsto drugih podatkov o njem. Torej, še en produkt, ki revolucionira panogo, za katero se je še nedavno zdelo, da je nedotakljiva.
Digitalni nagrobnik iTernal
Digitalni nagrobnik iTernal omogoča, da nanj zapišemo veliko več informacij o našem življenju, delu, hobijih, srečnih in žalostnih prelomnicah v našem življenju, omogoča skratka, da nas naši zanamci ali mimoidoči na pokopališču bolje spoznajo.  Nagrobnik tako ni več le glava groba, nosilec imena ali podobe pokojnega, ampak postane pripoved o njem.
Digitalni nagrobnik iTernal je lahko poljubne velikosti, opremljen z visoko stopnjo svetilnosti, naprednimi vmesniki, varnostnimi sistemi, prilagojen je različnim vremenskim razmeram, vsebuje senzor gibanja in prepoznavanje mimoidočih, napajan je lahko na fiksnega omrežja ali s sončno energijo, z vsebinami pa se lahko upravlja na daljavo.
Kdo je Sašo Radovanović?
Sašo Radovanović je profesor zgodovine in geografije, več kot dve desetletji je delal v arhivu in muzeju, je avtor številnih publikacij, od zgodovinskih, turističnih do monografskih.  Je eden vse redkejših, ki berejo staro nemško gotico, velja pa tudi za mariborskega mestnega zgodovinarja, saj tako rekoč ne mine dan, da ga kdo od novinarjev ali meščanov ne bi iskal zaradi informacij o zgodovini Maribora in okolice. V zadnjem času se posveča evropskim projektom, v katerih sodeluje mreža partnerjev iz številnih držav Evrope, predvsem z območja Mediterana in Balkana. Zmeraj je poln najrazličnejših idej, med njimi je gotovo izredno zanimiva tista o digitalnem nagrobniku.
Kdo je Milan Zorman?
Po izobrazbi zagrizen računalničar, od srednje šole, do doktorata in naprej, doma tečen foter trem razbojnikom, po duši pa aktivni zasvojenec z vsem, kar dela na bencin ter vedno dovzeten za neumnosti. Po diplomi in delu v industriji se je nenačrtovano znašel nazaj na svoji fakulteti in tam ostal. Danes je redni profesor na UM FERI, FZV in MF. Njegova glavna področja dela so umetna inteligenca, inteligentni sistemi ter optimizacija procesov. Med leti 2008 in 2013 je bil direktor CIMRS-UM, na katerem je 12 let vodil projekta za prenos tehnologij IRC (Innovation Relay Centre of Slovenia) in EEN (Enterprise Europe Network Slovenia). Za sabo ima preko 50 uspešno izvedenih projektov, optimistično pa je na poti tudi v ekipi projekta digitalnega nagrobnika iTernal, kjer ima vlogo multipraktika s poudarkom na tehnologijah.

Program
18.45 – 19:05 ... Registracija udeležencev in mreženje
19:05 – 21:05 ... Od nore ideje do produkta
Milan Zorma/ Saša Radovanović/Simon Sovič



<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org