English

































Novica


Podjetniške zgodbe našega mesta #2
04.12.2018 19:05
Start:up Müsli: Podjetniške zgodbe našega mesta #2
gostje: Uroš Požgan, Maja Mrevlje, Helena Krevh Zorec
MMC KIBLA, torek, 4. 12. 2018, ob 19.05

Podjetniške zgodbe našega mesta 2

Da ima naše majhno mesto veliko zanimivih in uspešnih podjetniških zgodb, dokazujemo z drugo izvedbo Start:up Müslija Podjetniške zgodbe našega mesta. Kako prevzeti družinsko podjetje, kako začeti svoj biznis iz nule, s kakšnimi izzivi se podjetniki srečujejo na svoji poti in kaj so se ob tem naučili?

Zgodbe uspešnih slovenskih podjetij

Uroš Požgan je direktor in soustanovitelj podjetja Kokica d. o. o., ki je s svojo ekipo uspešno prepričal komisijo oddaje Štartaj Slovenija in z njihovo pomočjo vstopil na police megamarketov Interspar pod blagovno znamko Pokica. Njihov unikaten produkt so kokice z raznolikimi slanimi in sladkimi okusi, počene na vročem zraku. Trenutno se pripravljajo za vstop na nemški in hrvaški trg.

Maja Mrevlje je ustanoviteljica estetskega centra Perfect Body, ki že 10 let uspešno preoblikuje telesa mnogih zadovoljnih strank. Na svoji poslovni poti je uresničila mnogo idej od zastopstva za lepotne aparate, marketinške agencije do gostilne na hrvaški obali. Pred kratkim se je zaljubila v maderoterapijo in zgradila nov brand Maderoterapija po perfectbody metodi, ki se ukvarja s tečaji maderoterapije po vseh Sloveniji in Hrvaški. Maja je strastna marketingarca, mama treh otrok, ljubiteljica burgerjev in čokolade.

Helena Krevh Zorec je direktorica družinskega podjetja Neonart, ki sodi med največja podjetja za izdelavo svetlobnih napisov in reklamnih tabel v Sloveniji, se pa vedno bolj spogledujejo tudi s poslovanjem čez mejo. Lansko leto so praznovali že 50 let svojega delovanja in še vedno so polni novih idej, kako stvari narediti še bolj učinkovite in v koraku s časom. Helena sama zase pravi, da je multipraktik, ki se z veseljem loti vseh izzivov, in se ne ustraši sprememb in novosti.



<- Nazaj na: Arhiv novic

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org