English

































Novica


Zachary Lieberman - Manual Input Sessions, otvoritev razstave
29.12.2008 20:00
Kibela vas v ponedeljek, 29. 12. 2008, ob 20. uri vabi na otvoritev razstave Zacharyja Liebermana - Manual Input Sessions. Inštalacija, ki je skupno delo Zacharyja Liebermana in Golana Levina bo postavljena v Kibaru.

Manual Input Sessions je niz avdiovizualnih vinjet, ki preiskujejo ekspresivne možnosti gibov z rokami in premikanja prstov.
Naš koncert je izveden na kombinaciji prilagojene interaktivne programske opreme, grafoskopov in digitalnih računalniških video projektorjev. Analogni (grafoskopi) in digitalni projektorji so naravnani tako, da se njihove projekcije prekrivajo, s čimer nastane hibridna, dinamična svetloba nenavadne kakovosti. Med performansom računalniški sistem zaznavanja vida analizira silhuete rok performerjev, ki pišejo na prosojnice in se premikajo preko steklenih površin grafoskopov. Nato naša prilagojena programska oprema analizira gibe rok in risbe na prosojnicah. Programska oprema se na to odzove s sintetičnimi grafikami in zvoki, ki so tesno povezani z oblikami in gibi performerjev. Sintetični odzivi so istočasno projicirani v obliki organskih, analognih senc, s čimer dobimo skoraj magično obliko igre senc v obogateni resničnosti.

Zachary Lieberman (http://www.thesystemis.com) je umetnik, inženir in učitelj, ki s svojim delom raziskuje ustvarjalno in človeško rabo tehnologij. Pripravlja instalacije, spletne projekte in koncerte, ki se ukvarjajo s tematiko kinetičnega in gibalnega nastopa, interaktivnih podob in sintezo zvoka. Lieberman živi in dela v New Yorku, kjer na šoli Parsons School of Design poučuje avdiovizualno sintezo in ustvarjalno obdelavo podob. Pred kratkim je z Levinom predstavil vrsto del, posvečenih vizualni obdelavi analize zvoka v realnem času, vključno z interaktivno instalacijo RE:MARK (2002), in interaktivnim medijskim performansom Messa di Voce (2003).

Golan Levin (http://www.flong.com) je umetnik, inženir in skladatelj, ki se ukvarja z razvijanjem artefaktov in dogodkov, s katerimi raziskuje nove prožne načine interaktivnega izražanja. Njegovo delo se osredotoča na snovanje sistemov za ustvarjanje, manipulacijo in izvajanje hkratne podobe in zvoka kot del bolj splošnega raziskovanja protokolov neverbalnih komunikacij in kibernetičnih sistemov. Znan je po tem, da je zasnoval in izdelal Dialtones (2001), koncert, pri katerem so zvoki v celoti odigrani s skrbno usklajenim klicanjem in zvonjenjem mobilnih telefonov publike, in po projektu The Secret Lives of Numbers (2002), interaktivni spletni vizualizaciji podatkov, ki je bila predstavljena na bienalu Whitney leta 2004. Levin je docent elektronske umetnosti na univerzi Carnegie Mellon v Pittsburghu.

Razstava bo na ogled do 15. 1. 2009.

Vabljene in vabljeni! Vstopnine ni.

Kibar je odprt vsak dan od 9.00 - 22.00, v soboto od 16.00 - 22.00, v nedeljo zaprt.

Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.

Info:
Maja Vuksanović
majav@kibla.org

<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org