English

































Narvika Bovcon, Barak Reiser, Aleš Vaupotič: POGLEJ ŠE ENKRAT, NI GA VEČ TAM



V petek, 13. januarja 2006, smo ob 20. uri otvorili projekt Poglej še enkrat, ni ga več tam, v galeriji KiBela, v Multimedijskem centru KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor. Avtorji projekta so Narvika Bovcon, Barak Reiser in Aleš Vaupotič.

V sredo, 25. januarja, smo ob 19. uri organizirali vodenje po razstavi in predavanje Umetniško kodiranje virtualnih prostorov, ki ga je vodil Aleš Vaupotič.

Projekt Poglej še enkrat, ni ga več tam (na platformi Data Dune 1.0/ Podatkovna sipina 1.0) raziskuje možnosti dinamičnega generiranja digitalnih prostorov. Interaktivnost je zasnovana na dveh oseh: beleženju uporabnikovih vnosov in prejemanju podatkov z medmrežja. Nasprotna perspektiva koncepta gleda vzvratno - uporabnik umetniško kodiranega digitalnega prostora je soočen s hiperprostorskim tekstom, tekstom, ki v izrisovanju perspektivične projekcije kodira pomene. Tri temeljne plasti: gibanje sipin po neskončnem prostoru v skladu s tokom podatkov z interneta ter z dodatno določenimi pravili, ponavljajoča se kvadratna mreža internetnih radijskih postaj, ki nadomešča piše vetra v puščavi, in kodiranje zgodbe v kontekstu prostora.
Programiranje: Igor Lautar
Produkcija:  ArtNetLab, 2005

http://black.fri.uni-lj.si/datadune/

O avtorjih

Narvika Bovcon:

Rojena 1976 v Novi Gorici. 2001 diploma iz oblikovanja vizualnih komunikacij, Akademija za likovne umetnosti, Univerza v Ljubljani. 2003 magistrirala iz videa in novih medijev na ALU. Od 2003 doktorska študentka Razvoja in teorije oblikovanja na ALU. 2000 študijska izmenjava v okviru CEEPUS štipendije na Akademiji lepih umetnosti v Krakovu. Izobraževanje na poletni šoli Convivio: The Network of People-Centered Design of Interactive Systems, Split, 2004. Sodelovanje na delavnici s prof. dr. Andruidom Kerneom na konferenci Cosign, Split, 2004. Od 2003 PR pri ArtNetLabu Društvu za povezovanje umetnosti in znanosti.
Barak Reiser:

Rojen 1973 (Izrael). 1994-98: BFA, The Bezalel academy of Arts and Design, Jeruzalem, Izrael.  2000-04: Meisterschüler, Städelschule, Frankfurt/M, Nemčija.
Aleš Vaupotič:

Rojen 1975 v Ljubljani. 2001 diploma iz primerjalne književnosti in literarne teorije, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani. Od 2001 magistrski študent na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo, FF. 2004 magistriral iz videa in novih medijev na Akademiji za likovne umetnosti, Univerza v Ljubljani. Izobraževanje na poletni šoli Convivio: The Network of People-Centered Design of Interactive Systems, Split, 2004. Sodelovanje na delavnici s prof. dr. Andruidom Kerneom na konferenci Cosign, Split, 2004. Od 2003 podpredsednik ArtNetLaba Društva za povezovanje umetnosti in znanosti.

Video

Poglej, še enkrat ni ga več tam - video (QuickTime)

Predavanje Aleš Vaupotič - video (QuickTime)

Fotografije - otvoritev














Fotografije - predavanje






Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org