Kibla logo

DNEVI RADOVEDNOSTI 1999
FESTIVAL UČENJA IN ZABAVE
za družboslovje in humanistiko
9.-11. februar 1999

Multimedijski center Kibla - Narodni dom Maribor
Kneza Koclja 9
2000 Maribor

Dragi ljubitelji zabavnega učenja.
Znova vas pozdravljava v imenu ekipe Kulturno-izobraževalnega društva Kibla iz Maribora. Za nami sta že dva festivala učenja in zabave Dnevi radovednosti: prvi festival leta 1997 je motiviral predvsem mariborske kulturne ustanove, letošnji pa je že prešel na raven vseslovenskega. Odzivi udeležencev in obiskovalcev so odlični, zato smo čvrsto odločeni, da idejo promoviranja družboslovja in humanistike razvijamo naprej.
V tem času smo med drugim oblikovali tudi Častni odbor festivala, katerega člani so: dr. Franc Rozman, dekan Pedagoške fakultete Maribor; dr. Andrej Umek, prorektor Univerze v Mariboru; Rastko Ovin, nacionalni koordinator za ekonomijo in Boris Sovič, predsednik Odbora za znanost in tehnologijo pri Državnem zboru. Poleg tega smo pridobili ugledno članstvo Svetovalnega odbora festivala, podpirajo pa nas Ministrstvo za znanost in tehnologijo, Mestna občina Maribor, Zavod za odprto družbo Slovenije, Andragoški center Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, nekatere slovenske fakultete in drugi. Dnevi radovednosti - festival učenja in zabave povezuje osmošolce, dijake, študente, učitelje, strokovnjake in druge radovedne ljudi z družboslovnimi in humanističnimi zvezami in ustanovami.
Tridnevni vsakoletni festival se odvija februarja v Multimedijskem centru Kibla - Narodni dom Maribor. Služi Mariboru, Sloveniji in širšemu evropskemu prostoru.
Festival »Dnevi radovednosti« ponuja informacije o različnih in zabavnih možnostih učenja antropologije, sociologije, psihologije, zgodovine, umetnostne zgodovine, arhitekture, urbanizma, ekonomije, pedagogike, bibliotekarstva, kriminologije, novinarstva, jezikoslovja, novih medijev in tehnologij, managementa ... Festival ponuja tudi informacije o možnostih za štipendiranje, financiranje raziskav in zaposlovanje na področju družboslovja in humanistike - festival je koncipiran kot uvod h klasičnim informativnim dnevom. Prireditev vključuje stojnice, razstave in spremljevalni program.
Festival Dnevi radovednosti je edini festival v Evropi, ki ponuja tovrstne informacije na enem mestu v strnjenem časovnem obdobju in skozi poskus združevanje učenja in zabave!
Če ste na festivalu Dnevi radovednosti s stojnico, predavanjem, multimedijsko predstavitvijo, okroglo mizo, razstavo ali delavnico ipd. že sodelovali, se vam iskreno zahvaljujemo in upamo, da smo zadostili pričakovanjem. Tiste pa, ki svoje dejavnosti na kakršnikoli način usmerjajo na področje družboslovja in humanistike, pa se kljub temu še niso predstavili našim obiskovalcem, iskreno vabimo, da to storijo.

Prijavnica
Peter Simonič
Vodja festivala
 Peter Tomaž Dobrila
Predsednik KID Kibla